Het RiverWoods Junior Open

Het RiverWoods Junior Open zal dit jaar plaatsvinden van 16 tot en met 19 juli op Golfclub Toxandria te Molenschot. Voor maar liefst de 25e keer zal er tijdens dit internationale golftoernooi gestreden worden om de felbegeerde titel. Deelnemers kunnen zich vanaf heden inschrijven via de website www.junioropen.nl .

Aan het RiverWoods Junior Open zal de top van de internationale jeugd tot 21 jaar deelnemen. Het deelnemersveld bestaat uit 120 spelers. De cut zal vallen na 3 speeldagen, waarna de beste jongens en meisjes zullen doorgaan in de laatste ronde. De Nederlandse Golf Federatie ondersteunt het RiverWoods Junior Open en zal haar beste jeugdspelers en -speelsters afvaardigen. Ook is het toernooi dit jaar weer opgenomen in de World Amateur Golf Ranking die wordt bijgehouden door R&A (Royal and Ancient), de wereldwijde organisatie voor ontwikkeling van de golfregels.

RiverWoods, het toonaangevende internationale merk van casual- en sportswear, is hoofdsponsor en naamgever van dit grootste internationale jeugd golftoernooi in Nederland. Het kledingmerk RiverWoods zal dit voor Europa unieke evenement de komende twee jaar nog blijven sponsoren. RiverWoods is actief in de golfsport en richt zich onder meer op de bevordering van de populariteit van de golfsport bij de jeugd.

Berthold Rosendahl (algemeen directeur) geeft aan dat de kracht van het RiverWoods Junior Open de goede mix van gezelligheid en topgolf is. Aan beide aspecten zal ook tijdens de komende editie op de inmiddels bekende RiverWoods wijze invulling worden gegeven. Doordat de volledige internationale top is vertegenwoordigd zijn spanning en strijd tot de laatste hole op de finaledag gegarandeerd. Vorig jaar eindigde de wedstrijd bij de jongens met een play-off!! Sterke inschrijvingen worden weer verwacht uit België, Duitsland, Italië, Zwitserland, Ierland, Zuid Afrika, Rusland, Israël, Denemarken en natuurlijk Nederland. Indien het aantal inschrijvingen de 120 overschrijdt zal er een selectie gemaakt worden van de beste spelers en speelsters. Vorig jaar was de handicap bij de spelers tussen +4 en 2.5 en bij de speelsters +2.9 en 3.1

Voor zowel de winnaar als de winnares van het RiverWoods Junior Open is er dit jaar een wildcard voor het KLM Open 2008/ABN AMRO Ladies Open 2009 te verdienen.

Spelers en speelsters kunnen zich vanaf heden aanmelden via de website: www.junioropen.nl waarop ook alle nodige informatie te vinden zal zijn. Voor informatie inzake de aanmeldingen kan men zich wenden tot Nicole Sinjorgo, e-mail players@junioropen.nl