Joost Luiten nog steeds beste Nederlander

 Joost Luiten is nog steeds de beste Nederlander in het European Tour toernooi het Open de Andalucía by Valle Romano in Andalusië.  Met 74, 65 en 72 slagen (-5) deelt hij de 17e plaats. Robert-Jan Derksen en Maarten Lafeber delen beide met 2-onder par de 36e positie. Luiten wisselde op de derde dag 3 birdies af met 3 bogeys. Zijn achterstand op de leider in het toernooi, Lee Westwood, bedraagt nu 7 slagen. Hij kan laag gaan, daar is iedereen van overtuigd en of dat lukt op de laatste dag, zal moeten blijken. Luiten speelt zijn laatste ronde op de Aloha Golf Club met de Italiaan Emanuele Canonica en de Ier Damien McGraine.

Westwood gaat de ronde op zondag in met 1 slag voorsprong op de 19-jarige Oliver Fisher (67 slagen), David Lynn en Thomas Levet die samen 68 slagen lieten noteren. Peter Hedblom (70 slagen) staat 5e op 10-onder en zijn landgenoten, de Zweden Patrik Sjoland, Michael Jonzon, Alex Noren en Pelle Edberg, delen met -9 de 6e plaats in het klassement.

"Ik kijk nu al uit naar de  Masters, alles voelt goed. Mijn swing loopt lekker, mijn conditie is goed, maar eerst dit toernooi winnen zondag", aldus Westwood.