De nieuwe Cobra SZ Irons 2009

Cobra Golf lanceert de nieuwe  Cobra SZ Irons 2009, oftewel “Sweet Zone” Irons, voorzien van de nieuwste, geavanceerde technologieën. Het lage en brede ontwerp van de ijzers wordt gekenmerkt door het gestroomlijnde, low-profile clubhead en een verkorte hosel. Dit resulteert in een laag en meer naar achteren geplaatst Centre of Gravity (CG), terwijl een brede sole en een systeem van heel-toe gewichten helpen een maximaal Moment of Inertia (MOI) te bereiken. Alles opgeteld leveren deze eigenschappen vergevingsgezinde ijzers met een hogere balvlucht en meer nauwkeurigheid.

De SZ irons bieden gepatenteerde technologie en betere prestaties voor een redelijke prijs,” aldus Fred Westerdaal, General Manager van Acushnet Nederland en importeur van Cobra Golf. “De SZ’s hebben met hun hoge balvlucht, vergevingsgezindheid, afstand en gevoel veel indruk gemaakt op testpanels met golfers van verschillende speelsterktes.” “De SZ is vanaf de basis ontworpen om maximale vergevingsgezindheid, consistentie en gevoel te leveren,” zegt Westerdaal. “De clubhead met de brede, low profile sole zorgt voor een laag, meer naar achteren geplaatst CG, wat weer leidt tot een hoge, draw-bias baan van de bal. Het systeem van heel-toe gewichten verhoogt het MOI en maximale stabiliteit van de clubhead bij off-centre slagen.

Daarnaast beschikt de SZ over een uniek, gepatenteerd sole ontwerp, dat de clubhead centraal en stabiel houdt, zowel tijdens het adresseren als tijdens de slag. Het ontwerp van de SZ heeft een urethaan inzetstuk aan de achterzijde van de face, die ongewenste trillingen dempt en een geweldig gevoel geeft.” De gloednieuwe SZ Irons zijn ideaal voor golfers die de hoogst haalbare afstand, vergevingsgezindheid en gevoel zoeken. Het herenmodel bestaat uit 5 – SW en een optie om de standaardset compleet te maken met een ijzer 3, ijzer 4, gap wedge en lob wedge.

De dames en seniorenmodellen bestaan uit 5 – SW met een de optie om de set aan te vullen met een ijzer 4, gap wedge en lob wedge. Het herenmodel is verkrijgbaar met een stalen of grafieten shaft, de overige modellen uitsluitend met een grafieten shaft. De 2009 King Cobra SZ irons zijn vanaf heden verkrijgbaar bij uw golfshop.

{mosgoogle}