Golfer Wil Besseling derde plaats

Dankzij een laatste ronde van 69 slagen is Wil Besseling op een mooie gedeelde derde plaats geëindigd van het Madeira Islands Open. Inder van Weerelt steeg ook een aantal plaatsen dankzij een ronde van level par en eindigde op een knappe vijftiende plaats.

Wil Besseling begon matig op een winderige laatste dag van het Madeira Islands Open. Na drie parren volgde een bogey op de lastige par-4 vierde hole. De speler van Golf Team Holland liet zich niet gek maken en wist onder moeilijke omstandigheden nog een aantal goede kansen af te dwingen. Dankzij birdies op 10 en 11 wist hij dichterbij de leider Estanislao Goya te komen. Na een birdie op 14 was zijn plaats bij de beste vijf redelijk veiliggesteld en ging Besseling op jacht naar meer.

Helaas moest hij op de moeilijke par-4 zestiende een bogey noteren. Dankzij een birdie op de par-5 achttiende wist hij dit toernooi in stijl af sluiten en kon hij tekenen voor een score van 69 slagen en een gedeelde derde plaats. Dankzij deze plaats verdiende hij € 39410 en steeg hij naar de 122ste positie op de race to dubai. Besseling eindigde met Damien McGrane op de derde plaats. In het eindklassement had Wil Besseling slechts twee slagen achterstand op de winnaar Estanislao Goya uit Argentinië. Ondanks een matige laatste dag waarin hij tot een score van 73 slagen kwam wist hij het Madeira Islands Open te winnen. Voor de 20 jarige Goya was dit natuurlijk zijn eerste overwinning op de European Tour. Afgelopen seizoen speelde Goya net als Besseling, van Weerelt en Remkes op de Challenge Tour.

Dankzij deze zege heeft hij voor de komende twee jaar een tourkaart op de European Tour. De tweede plaats ging naar de Schot Callum Macaulay. Hij wist dankzij een birdie regen op de tweede negen tot een score van 64 slagen te komen. Dit was niet alleen een nieuw baanrecord, maar dankzij deze score wist de eerste jaars prof ook een startbewijs voor komende week te bemachtigen. Macaulay werd eind vorig jaar wereld kampioen met Schotland bij de amateurs en wist alle stages van de Q-school met succes te doorlopen. Inder van Weerelt wist zich vandaag naar een score van 71 slagen te vechten.

De Nederlander was deze week niet echt te vrede over zijn spel, maar geheel op karakter wist hij zich naar een gedeelde vijftiende plaats te spelen. Voor van Weerelt betekende dit zijn eerste cheque op de European Tour en steeg hij met € 9870 naar de 214de plaats in the race to dubai rankings.

{mosgoogle}