Vijf Nerlandse golfers in het Open de Andalucia

Deze week zullen de vijf Nederlanders mee spelen in het Open de Andalucia dat dit jaar in Sevilla gespeeld wordt. Gastheer Miquel Angel Jimenez zorgt goed voor zijn gasten en hierdoor doen er deze week een aantal toppers mee. De Spanjaard Miquel Angel Jimenez is deze week de gastheer van het Open de Andalucia.

Met een totaal aan prijzengeld van € 1.000.000,- behoort dit toernooi tot een kleinste toernooien. De winnaar zal met € 166.660 naar huis gaan. Toch is Jimenez erin geslaagd om een aantal grote namen naar zijn toernooi te krijgen. Zo zullen onder andere Sören Kjeldsen (Den), Gonzalo Fernandez-Castaño (Spa), Sören Hansen (Den), Jose Maria Olazabal (Spa), Peter Hanson (Zwe) en Colin Montgomerie (Sch) aan de start verschijnen. De Schot Colin Montgommerie speelt deze week zijn 500ste wedstrijd op de European Tour en dat mag gevierd worden. Al de hele week wordt hij door de organisatie en de Tour in de watten gelegd. Dit is natuurlijk niet zo gek want de Schot heeft veel voor de Tour en het Europese golf betekend.

Het Open de Andalucia wordt dit jaar gespeeld op de Real Club de Golf de Sevilla. Dit is een par-72 van 6529 meter lang. Het baanrecord van 63 slagen staat op naam van Ignacio Garrido. Hij speelde deze ronde in 2008 tijdens het Sevilla Open. De Nederlanders Maarten Lafeber en Reinier Saxton hebben al eerder succes gehad op deze baan. Maarten Lafeber wist op deze baan in 1997 het Spaans Amateur te winnen door niemand minder dan Sergio Garcia te verslaan en nog geen maand geleden wist ook Reinier Saxton op deze baan het Spaans Amateur te winnen.

Naast Maarten Lafeber zullen ook Robert-Jan Derksen, Taco Remkes, Inder van Weerelt en Wil Besseling aan de start verschijnen. Het is helaas nog altijd wachten op het moment dat Joost Luiten weer hersteld is van zijn polsblessure. Taco Remkes lijkt de laatste weken niet echt in goede vorm te verkeren. Zijn coach Tim Nijhuis is begin deze week dan ook naar Spanje gevlogen om hem bij te staan. Hopelijk heeft hij het lek gevonden en zal hij deze week weer naar behoren presteren. Wil Besseling heeft natuurlijk veel zelfvertrouwen op gedaan dankzij zijn derde plaats in het Madeira Islands Open.

{mosgoogle}