Trevor Immelman aan leiding

 n de Amerikaanse staat Georgia, waar op de Augusta National golfbaan het Masters Tournament wordt betwist, staat de Zuid-Afrikaan Trevor Immelman na de derde ronde nog steeds aan de leiding staat. De 28-jarige uit Somerset West noteerde nog maar eens een stevige ronde onder par. Nadat hij op het vierde hole een bogey moest incasseren, lukte hij op de holes 8, 13, 14 en 18 een birdie waarmee hij de Amerikaan Brandt Snedeker op twee slagen achter zich kon houden.

Tiger Woods, de superfavoriet, lukte een foutloze derde ronde in 68 slagen waarmee hij kon opklimmen naar de vijfde plaats. Het nummer 1 van de wereld telt echter zes slagen meer dan Immelman wat niet niets is. Woods speelde een zeer goede derde ronde waarbij hij de bal vrijwel perfect raakte.

Desondanks liet hij het afweten bij het putten. Tot grote ergernis scheerde de bal vele malen de rand van de hole. Woods heeft echter de statistieken tegen. Nog nooit kon hij op het Masters toernooi een achterstand van zes slagen goedmaken en het toernooi winnen.