Lorena Ochaoa gewonnen

 

Lorena Ochoa heeft het Kraft Nabisco Championship gewonnen. De 26-jarige Mexicaanse eindigde zonder bogey op de Mission Hills course met een ronde van 67 slagen (-5).  Haar voorsprong werd 5 slagen op de nummers twee, Suzann Pettersen en Annika Sorenstam. Ochoa eindigde in het toernooi op 11-onder par.

Met een sprong in de vijver vierde Ochoa haar overwinning en dat deed zij niet alleen. Ook een deel van haar familie en haar coach sprongen erin. Onder het geluid van een muziekband begonnen ze op de muziek in het water te dansen. Haar bijnaam "La reina"(de koningin) maakt ze in golf helemaal waar. In Mexico is het aantal vrouwen dat gaat golfen enorm en dat allemaal onder invloed van hun succesvolle landgenote. Sorenstam die in het toernooi last van haar maag had, wist met 68 slagen te eindigen. Ook Petterson eindigde met een ronde van 68 slagen.

"Ochoa kwam hier om het toernooi te winnen en dat heeft ze ook gedaan. Ze is een echte atlete en als ze in een wedstrijd meespeelt doet ze dat om te winnen.", aldus Sorenstam.