Tiger Woods wordt vader

In de week van zijn 31e verjaardag kwam Tiger Woods naar buiten met twee mededelingen. Dat hij de opening van het seizoen overslaat was geen verrassing, de aankondiging van de komst van een eerste kind was dat in iets grotere mate.

 

Ruim twee jaar na de voltrekking van het huwelijk tussen Tiger Woods Elin Nordegren staat te gebeuren waar vele volgers al lang rekening mee houden: in de zomer van 2007 verwacht het stel hun eerste kind. Volgers en collega’s zullen zich ongetwijfeld af gaan vragen of familieman Woods zijn greep op de golfwereld nu zal laten verslappen. Nog in 2001 merkte zijn dit jaar overleden vader op dat Tiger voor zijn carrière maar beter single kon blijven. Niemand zal raar opkijken als Woods in nog minder toernooien af zal slaan maar twijfelachtig is of dit ook ten koste zal gaan van zijn nummer 1 positie.

 

Het Mercedes Benz Championship volgende week op Hawaï is in elk geval het eerste toernooi dat het zonder Woods aanwezigheid moet stellen in het nieuwe jaar. Al eerder werd duidelijk dat hij ook dit jaar niet van de partij zou zijn. Sloeg Woods de opening van het seizoen in 2003 nog over wegens fysiek malheur en liet hij 2006 aan zich voorbij gaan om bij zijn ernstig zieke vader te zijn, dit jaar volgt de terugtrekking volgens zijn eigen website op een gebrek aan voorbereidingstijd.

Woods teet in 2007 voor het eerst op bij het Buick Invitational eind januari in Californië. Daar zal hij proberen het toernooi van zijn sponsor voor de derde keer op rij en voor de vijfde keer in totaal op zijn naam te schrijven