Golfer Wil Besseling

wil besselingGolfer Wil Besseling zakte in Polen wat weg in het klassement, maar staat nog wel in de top-10.

Besseling wisselde tijdens zijn ronde birdies en bogeys af. Van beide maakte hij er vijf en ging daardoor level par rond. De Noord-Hollander staat na drie rondes met -9 op de gedeeld zevende plaats.

Ook Taco Remkes houdt uitzicht op een plaats bij de beste tien. Hij maakte geen fouten en scoorde vier birdies, goed voor een 66 (-4). Remkes steeg van T25 naar een gedeeld 12de plaats (-9).

'De eerste twee dagen speelde ik beter maar holede ik minder putts', keek Remkes terug op moving day. 'Vandaag speelde ik niet zo goed, maar maakte ik verder ook geen fouten. Meer dan die 66 zat er eerlijk gezegd ook niet in.'
 
De derde landgenoot die meespeelt, Inder van Weerelt, had 68 slagen nodig in Polen. Speler 001 van Golf Team Holland noteerde op zijn kaart een eagle en drie birdies, maar zette daar drie bogeys tegenover. We vinden Van Weerelt met -7 terug op T22, ondanks drie rondes in de zestig.

'Dat zal vast wel eens eerder zijn gebeurd, maar nog niet vaak', erkende Van Weerelt die redelijk tevreden was over zijn spel. 'Alle onderdelen lopen redelijk, van tee tot green en ook daarop. Als het nét even wat beter gaat zit een echt lage score er dan ook wel in. Dat dat hier kan hebben velen al bewezen deze week.'
 
Gary Clark – leider na drie dagen – speelde een uitmuntende ronde, hij had slechts 63 slagen nodig in Wroclaw. Hij staat met -14 één slag los van zijn directe belagers, zijn landgenoot Andrew Willey en de Deen Kasper Linnet Jorgensen.