Guido en van der Valk weg bij Singapore Masters

Van de twee Nederlandse golfers die donderdag startten op de Singapore Masters, heeft alleen Robert-Jan Derksen de cut overleefd. De Nijmegenaar kwam vrijdag met een ronde van 69 slagen uit op een voorlopige totaalscore van 142 en een gedeelde 54ste plaats, waarmee hij maar net de cut overleefde. Guido van der Valk moest zijn koffers pakken.

De deelnemers speelden de eerste twee ronden op twee verschillende banen. Van der Valk speelde donderdag op de Masters Course en moest dus vrijdag zijn kunsten vertonen op de Classic Course. Die baan lag hem echter niet. Hij maakte vier birdies, maar kwam door vijf bogeys en één double bogey uit op een teleurstellende score van 75 slagen. Met die ronde bleef hij in het klassement steken op de 124ste plaats en kwam hij vier slagen tekort om de schifting te overleven.

Jyoti Randhawa gaat alleen aan de leiding op de Laguna National Golf Club. De golfer uit India liet een openingsronde van 65 slagen volgen door een score van 68 slagen en leidt met een totaal van 133.