Veel belangstelling voor RiverWoods Junior Open

Het RiverWoods Junior Open zal dit jaar van 18 tot en met 21 juli worden gespeeld op Golfclub Toxandria bij Breda. Net als in 2006 gaat het toernooi over 72 holes. Het deelnemersveld bestaat uit 120 spelers (80 jongens en 40 meisjes).

 

De Nederlandse Golf Federatie ondersteunt het RiverWoods Junior Open en zal zijn beste jeugdspelers en –speelsters afvaardigen. Ook is het toernooi dit jaar opgenomen in de World Amateur Golf Ranking, die wordt bijgehouden door R&A. Het kledingmerk RiverWoods zal dit voor Europa unieke evenement de komende drie jaar blijven sponsoren.

 

Sterke spelers en speelsters komen in ieder geval weer uit Engeland, België, Duitsland, Italië, Zwitserland, Ierland, Zuid Afrika en natuurlijk Nederland. Dit jaar is er ook vanuit Rusland interesse om met een team te komen en zullen er spelers uit Scandinavië aan de start verschijnen.

 

Het Deense project Backspin geeft kansarme jongeren de gelegenheid om via de golfsport hun leven weer op de rit te krijgen. Een van de pupillen zal meedoen aan het RiverWoods Junior Open.

 

Indien het aantal inschrijvingen groter is dan 120, zal er een selectie gemaakt worden van de beste spelers en speelsters. Vorig jaar was de handicap bij de spelers tussen +3 en 2.5 en bij de speelsters tussen +2.4 en 3.1  Voor de winnaars van het RiverWoods Junior Open zijn er de komende drie jaar wildcards voor het KLM Open te verdienen. Voor de wildcard bij de meisjes is de organisatie nog in onderhandeling.

 

Spelers en speelsters kunnen zich vanaf 15 maart aanstaande aanmelden via de website van het kampioenschap.