Voorzeters van de LPGA Tour onder vuur

Carolyn Bivens – de voorzitster van de LPGA Tour- ligt zwaar onder vuur nadat diverse grote namen op de LPGA Tour om haar vertrek hebben gevraagd. De grootste klacht van veel speelsters is dat Bivens er niet in is geslaagd de LPGA Tour te verkopen aan sponsoren, de media en de fans. Tevens is haar uitstraling volgens veel speelsters niet goed voor het imago van de Tour.

Dit hele proces loopt al sinds 2006, en nú tijdens het Women’s U.S. Open hebben een aantal belangrijke spelers een brief ondertekent waarin zij om haar aftreden vragen. Toch werd er ook nog gewoon gegolft tijdens de eerste ronde van het Women’s Open op de Saucon Vally Country Club.

 Na de eerste ronde is het Na Yeon Choi die aan de leiding gaat na een openingsronde in 68 slagen. Choi liet zien dat de Saucon Valey Country Club helemaal niet zo lastig hoeft te zijn na vier birdies op de eerste vijf holes. ‘Ik weet dat het een moeilijk baan is, maar ik was zo opgewonden aan het begin van mijn ronde en ik dacht dat het een zeer, zeer interessante week voor me zal worden’ aldus de Zuid-Koreaanse na afloop van haar ronde. De nummer 1 van de wereld – Lorena Ochoa – heeft maar een achterstand van een slag op de 21-jarige koploopster. Samen met Cristie Kerr en Jean Reynolds zal het nog een interessante ontknoping gaan worden. De afgelopen jaren is er toch een duidelijk verschuiving te zien op de LPGA Tour. Steeds vaker winnen speelsters uit Zuid-Korea. ‘Geduld is het belangrijkste dat je moet hebben deze week’ aldus Ochoa. Het weer zou wel eens voor roet in het eten kunnen zorgen, net als tijdens het U.S. Open bij de mannen. De eerste ronde kon gelukkig gewoon voltooid worden – al was de start wel vertraagd. Tussenstand na de eerste ronde: 1.Na Yeon Choi -3 2.Cristie Kerr -2 2.Lorena Ochoa -2 2.Jean Reynolds -2

{mosgoogle}