De Nefyn Golf Club in Noord Wales

 Nefyn Golf Club Wales

De Nefyn Golf Club in Noord Wales houdt op 30 augustus 2009 een open competitie voor amateurs. Golfliefhebbers uit alle landen kunnen zich inschrijven en een relaxte vakantie combineren met dit evenement. Wales doet er alles aan om zich, in aanloop naar de Ryder Cup die in 2010 in Wales gehouden wordt, te presenteren als hét golf- vakantieland bij uitstek.
De golfbaan in Nefyn: niet uitgesloten is dat er zich in zee hier en daar een golfbal bevindt… Aan de golfbaan van Nefyn zal het in elk geval niet liggen. De baanis uniek in zijn soort. Gelegen aan zee heeft men vanaf elke tee een indrukwekkend uitzicht.

Acht van de zesentwintig holes liggen zelfs op een schiereilandje dat de zee in loopt. Snowdonia Het schiereilandje wordt aan één zijde geflankeerd door inhammen en de zee die op de schrille rotspartijen beukt. En aan de andere kant door uitgestrekte zandstranden; het achterland van het Snowdonia gebergte is te zien in het oosten en op een heldere zonnige avond op bijna vijfennegentig kilometer afstand, de Wicklow bergen van Ierland in het westen. Geheim Nefyn werd ook wel betiteld als één van Wales’ best bewaarde geheimen. Maar steeds meer vakantiegangers weten deze plek te vinden.  

Niet alleen om de uitdaging met de golfbaan aan te gaan maar ook om te genieten van het uitzicht en de rust. Restaurant Het restaurant kijkt uit over de golfbaan en biedt plaats aan tachtig gasten. Verder zijn er conferentie faciliteiten, er kunnen (bruilofts)feesten gevierd worden en er is een snookerhal, een bar en een lounge. Geniet van een balletje slaan, lange strandwandelingen en mooie zonsondergangen.