Uniek en voor het eerst in Nederland

Op 21 maart aanstaande zal op Golfbaan Spaarnwoude de lancering plaatsvinden van het eerste landelijk ingevoerde uniforme lessysteem om te leren golfen. Deze methode is samengesteld met de jarenlange expertise van een team van de beste golfleraren van Nederland wat een kwaliteitsgarantie oplevert voor de leerstof en de lesmethode. Het betekent ook dat het team van professionals dat de lessen verzorgt op de zes ANWB Golf homecourses, in vervolg op hun PGA opleiding een extra opleiding heeft genoten om de kwaliteit en uniformiteit van de ANWB Golf lesmethode te waarborgen.

De ANWB Golf lesmethode zal onderwezen worden op de golfscholen van de  ANWB Golf homecourses, oftewel op de GMG-banen. Op dit moment zijn dat er vijf: Golfbaan Welschap, Golfbaan Spaarnwoude, golfbaan Naarderbos, golfbaan Kasteel Engelenburg en Vakantie- en Golfresort Cochem. Met ingang van mei aanstaande zal ook op Maastricht International Golf de ANWB Golf Academy met deze uniforme leermethode van start gaan.

Uniek aan deze methode zijn de volgende aspecten:

  • Uniformiteit in lesmethodiek
  • Modulair leersysteem
  • Landelijke spreiding/netwerk
  • PGA en ANWB Golf gekwalificeerde professionals
  • Gebruik van modernste lesapparatuur
  • Digitaal ANWB Golfpaspoort

Marktontwikkeling

Op dit moment is golf de vierde en snelst groeiende sport van Nederland. Naar verwachting zal golf in korte tijd uitgroeien tot de derde sport van Nederland want jaarlijks komen er 15 tot 20 duizend golfers bij! De behoefte om de golfsport machtig te worden zal de komende jaren verder toenemen door de popularisering van golf onder zowel jongeren als ouderen. ANWB Golf, een samenwerking van ANWB en GMG – de Golfmanagement Group – met inmiddels meer dan 10.000 leden, heeft als doel om de golfsport en alle diensten op dit gebied makkelijk en eenvoudig bereikbaar te maken: greenfees, reizen, wedstrijden en opleidingen. Volgens de ANWB is er in Nederland grote behoefte aan een professionele en gestandaardiseerde methode om te leren golfen. Vandaar dat ANWB Golf het initiatief heeft genomen om te komen tot de oprichting van een landelijke keten van hoogwaardige golfopleidingen. De ANWB Golf Academy wordt de grootste opleider in Nederland; naar verwachting zal ANWB Golf in 2007 meer dan 3000 GVB-examens afnemen. Daarnaast wil ANWB Golf de golfsport ook voor de grote groep (vrije) GVB-ers leuker en interessanter maken door hen met behulp van speciale cursussen en aanbiedingen te stimuleren een handicap te halen.  

Zakelijke markt

De zakelijke markt heeft ook al belangstelling getoond voor de opleidingen en de voordelen van de ANWB Golf Academy. Zowel de landelijke spreiding van de GMG-banen als de kwaliteitsgarantie van de daar gevestigde ANWB Golfscholen bieden bedrijven de mogelijkheid om voor hun medewerkers opleidingspakketten samen te stellen, afgestemd op hun specifieke behoefte. Samenwerking met een aantal bedrijven is inmiddels opgestart!

Voor meer informatie over ANWB Golf, kijk op de websites: 

http://www.anwb.nl/ > golfen > huidige cursusaanbod

http://www.golfmanagement.nl/