Titleist, marktleider in golfballen, levert twee opvallende benaderingen

Titleist, fabrikant van de  #1 ball in golf en marktleider in de golfbaltechnologie, introduceert de nieuwe Titleist PTS Carry en PTS Roll golfballen, de meest kenmerkende Titleist PTS producten in meer dan 25 jaar geschiedenis van deze produktnaam. De nieuwe versies van de bekende ‘red box' PTS line-up voorzien in twee opvallende benaderingen van afstand  – langere afstand door meer carry en langere afstand door meer roll – gebaseerd op de  verschillende afslagkenmerken van de gemiddelde golfer. In bijna dertig jaar zijn er meer dan 1 biljoen PTS golfballen verkocht, en de trouw aan de Titleist PTS kent zijn weerga in de golfballenwereld niet. De enige concurrentie zijn andere produkten uit Titleist's eigen huis, de ProV1 en NXT golfballen.

"De status van de nieuwe PTS Carry en PTS Roll werd ontleend aan  zeer uitgebreid onderzoek van het produkt, feedback op het doel van de golfer en inzicht in wat de consumenten willen," aldus George Sine, Vice President, Golf Ball Marketing and Strategic Planning – Worldwide, Acushnet Company. "Er is momenteel geen enkel golfbalmerk dat aandacht heeft geschonken aan, noch het nodige onderzoek heeft gedaan naar, of gebruik heeft gemaakt van meningen van consumenten, om uit te zoeken wat het beste is voor het spel van de golfer met een gematigde tot langzame swingsnelheid."

Titleist heeft meer dan 3.000 trouwe PTS gebruikers en/of gemiddelde en recreatieve golfers geraadpleegd, voor definitief gekozen werd voor wat  uiteindelijk de  PTS Carry en PTS Roll golfballen geworden zijn.  Er werden drie belangrijke spelersonderzoeken verricht, en een overgrote meerderheid van deze golfers, zij die doorgaans hun drives in de 200 yard range slaan, meldden dat zij een duidelijk verschil bemerkten tussen de twee opties.  Er was ook een duidelijk verschil in de keuze van de beste manier om droomafstand en -prestatie te bereiken: de ene helft had voorkeur voor de hogere balvlucht van de PTS Carry, de andere helft voor de lagere balvlucht van de PTS Roll."

Met de twee modellen, de PTS Carry en PTS Roll, wordt er tegemoet gekomen aan een forse kans voor gemiddelde golfers, om hun afstand en speelsterkte te verbeteren," voegt Sine toe.  "Het belangrijkste en indrukwekkendste was, dat de golfers die participeerden in onze onderzoeken, erg blij waren met de voordelen van de keuze tussen twee verschillende produkten, en benoemden dat zij daadwerkelijk vonden dat Titleist het eerste merk was, dat voor hen zoveel moeite deed."

Veel golfers met een gemiddelde tot lage swingsnelheid hebben een andere balvlucht, zowel in hoogte als in richting nodig, om de maximaal haalbare afstand te behalen.  Het doel van de  Titleist PTS Carry is om te voorzien in een hoger vliegende PTS, die geschikt is voor hen die behoefte hebben aan een hogere balvlucht om zodoende meer afstand te behalen. Het doel van de PTS Roll is te voorzien in een PTS met een lagere balvlucht, geschikt voor golfers met een gemiddelde tot lage swingsnelheid, die meer spin nodig hebben om meer afstand te behalen. ( Zie noot 1, onderaan, voor een lijst van de voornaamste kenmerken en voordelen.)

Bill Morgan, Senior Vice President, Golf Ball Research and Development, Acushnet Company, legt de technologie achter de nieuwe producten uit: "De kernen van de  PTS Carry en de PTS Roll verschillen enorm en zorgen bij elk voor andere vluchteigenschappen. De lage dichtheid van de kern van de PTS Carry verlaagt het effect van de zwaartekracht, en draagt in combinatie met een zachter Surlyn omhulsel bij tot een verhoogde lift. Daartegenover staat de hoge snelheid van de kern van de PTS Roll, die de  afslag verlaagt en bijdraagt aan een snelle balvlucht en rotatie." De nieuwe PTS serie wordt ook gekenmerkt door de Staggered Wave Parting Line en het A.I.M merk, zoals op de Pro V1 en de NXT line-ups. De Staggered Wave Parting Line versterkt het dimple oppervlak, dat de aerodynamica verbetert, en zorgt voor een stabielere balvlucht. Het A.I.M. merk zorgt voor een consistent richtpunt en geeft golfers meer vertrouwen tijdens het putten.

De nieuwe PTS Carry en PTS Roll golf ballen zijn verkrijgbaar vanaf 1 Maart, 2008 met een advies verkoopprijs van 31,00 Euro per dozijn. Titleist: Golf's Symbol of Excellence

Noot 1: Belangrijkste kenmerken en voordelen PTS Carry:  Meer afstand door langere balvlucht De nieuwe PTS Carry golfbal combineert nieuwe, grote en zachte kern technologie met een nieuw, high lift 252 dimple ontwerp, dat zorgt voor een langere afstand door een hogere balvlucht voor golfers met een lage afslag..

          Grote 1.595" lage dichtheid van de kern, van zacht polybutadine voor langere afstand.

          Grote dimple, 252 icosahedron aerodynamisch ontwerp, in vier verschillende afmetingen voor hogere balvlucht en grotere  
           draagkracht.

          Zacht, Surlyn omhulsel voor verhoogde spin en greenside control.

          Nieuw, Staggered Wave Parting Line.

          Nieuw, A.I.M. (Alignment Integrated Marking)

          Cut-proof garantie.

PTS Roll:  Meer afstand door grotere rotatie De nieuwe PTS Roll golfbal combineert nieuwe, zachte en veerkrachtige kerntechnologie met een lagere   balvlucht 392 dimple ontwerp, dat zorgt voor een langere afstand door een snellere balvlucht en meer spin. 

          Hoge snelheid, 1.565" polybutadiene kern voor langere afstand.

          Lage trajectory, 392 icosahedron dimple aerodynamisch ontwerp in vijf verschillende afmetingen voor lagere balvlucht en meer
           rotatie.

          Nieuw, Staggered Wave Parting Line.

          Nieuw, A.I.M ( Alignment Integrated Marking )

          Zacht, Surlyn omhulsel met cut-proof garantie.