Golfwonder van 12 jaar

 Golfers zijn apetrots als ze één ‘hole in one’ scoren. Best ‘vervelend’ als een jochie van twaalf er twee scoort in één week. Ben Robinson sloeg zijn eerste ‘hole in one’, in één keer van de afslagplaats in het gaatje, vorige week donderdag in Pershore in het Britse Worcesterhire. De tweede volgde de zondag erop, aldus de Daily Mail. Ben, die golft vanaf zijn tweede, treedt daarmee in de voetsporen van zijn vader Jeremy, die als professioneel golfer vijf hole in ones op zijn naam heeft staan. Zijn coach, Stuart Archibald, speelt golf vanaf zijn derde. “Ik ben nu 33 en ik heb één hole in one geslagen. Dat zo’n klein snotjong dit in één week flikt is knap irritant.”
“Zijn techniek is briljant voor zijn leeftijd. Als hij wat ouder is heeft hij meer kracht. Wie weet wordt hij wel de volgende Tiger Woods.”
Ben zelf kan zijn geluk niet op. “Die eerste keer was helemaal te gek. De tweede keer ging ik volledig uit mijn dak.” “Je had mijn vaders gezicht moeten zien toen ik de tweede hole in one scoorde. Hij was geschokt. Hij kon het gewoon niet geloven.” Vader Jeremy (42) is inmiddels over schok heen. “Ik ben zo blij voor hem. Hij is een beetje de ster van de golf club geworden. Om een hole in one te scoren op zijn leeftijd is verbazingwekkend, om er twee te halen is gewoon ongelofelijk.” (KN/IOL).

{mosgoogle}