Tiger Woods in 2010 op $1 miljard

Golfer Tiger Woods zal in 2010 meer dan $1 miljard met zijn sport hebben verdiend, zo blijkt uit een onderzoek van het tijdschrift Golf Digest. Het afgelopen jaar schreef de Amerikaan $122,7 miljoen bij op zijn bankboekje.

 

Woods verdient zijn miljoenen met prijzengeld, startpremies en sponsorcontracten. Zo incasseerde hij het afgelopen jaar $10 miljoen na het winnen van de zogeheten FedEx Cup-puntencompetitie. Ook tekende hij het afgelopen jaar nieuwe lucratieve contracten met scheermessenmaker Gillette en frisdrankmerk Pepsi.

 


In 2007 verdienden 158 golfers meer dan $1 miljoen.

 

Toen Woods begon als professional, in 1996, waren er slechts negen spelers die meer dan een miljoen kregen overgemaakt. Tom Lehman stond toen, met $1,7 miljoen, bovenaan. Sinds die tijd heeft Woods een slordige $770 miljoen bij elkaar geput.

 

De topgolfers hebben het afgelopen jaar aanzienlijk meer kunnen verdienen door de $30 miljoen die de FedEx Cup met zich meebracht. Daarnaast werd het einde van het Amerikaanse seizoen van november naar september verschoven. Hierdoor konden golfers de laatste maanden van het jaar vette startpremies voor toernooien elders in de wereld in hun zak steken.