Made in Scotland haalt met golf-record 190.000 euro op voor Net4kids

Made in Scotland, organisator van exclusieve golftoernooien, heeft een recordbedrag opgehaald voor twee kinderhulpprojecten van Net4kids: opvang van straatkinderen in Calcutta en computerles voor Afrikaanse kinderen. De opbrengst van 70.000 euro wordt verdeeld over de twee projecten, waarbij 60.000 euro voor het straatkinderenproject bovendien wordt verdrievoudigd door Wilde Ganzen en –ICCO, de Interkerkelijke Organisatie voor Ontwikkelingssamenwerking.

 

Het geld werd ingezameld tijdens Made in Scotland’s Charity Day met de verkoop van deelnameplaatsen en een speciale veiling. Die opbrengsten werden verder aangevuld dankzij een bijzondere recordpoging om 200 golfholes op één dag te spelen. De vier spelers Jeroen Brouwer, Gordon Machielsen, Jeroen Stevens en Niels Boysen stonden bijna zeventien uur op de golfbaan. Tijdens de succesvolle recordpoging werden de heren door verschillende bedrijven en individuen per hole gesponsord.

Om acties als deze te stimuleren hebben Wilde Ganzen – ICCO het PremiePlusPlan opgericht. Met oog op de bijzondere recordpoging is voor de inzamelingsactie van Made in Scotland een verdrievoudiging van de opbrengst toegezegd voor het project voor opvang van straatkinderen in Calcutta. Daardoor is er nu een totaalbedrag van 180.000 euro beschikbaar voor het straatkinderenproject.

Dankzij de verdrievoudiging van de opbrengst van het golftoernooi is de voortgang van Loreto House in Calcutta gegarandeerd tot 2010. 200 meisjes krijgen daar onderdak, onderwijs en zorg. Ook worden met het geld in 2007 en 2008 twee reïntegratieflats gebouwd. In deze flats wonen de oudere meisjes van de laatste (reïntegratie)fase van het project.

Gordon Machielsen: “Het straatkinderenproject in Calcutta had al in 2004 onze steun en aandacht. Het is een geweldig project en de manier van werken van Net4kids past in onze manier van goede doelen steunen: geen aftrek van kosten, concrete projecten en individuele rapportages waardoor je als donateur betrokken blijft bij de voortgang.“

Een deel van het opgehaalde bedrag gaat daarnaast naar het Net4kids-project van Vi@frica. Deze organisatie in Oost Afrika zorgt ervoor dat scholieren op school computerles krijgen. Met het geld worden twee jongeren opgeleid om te werken in een servicecentrum in de Kisii-regio in Kenia, waar nu nog geen ICT-ondersteuning is. Aan het einde van het jaar moet het servicecentrum acht scholen in de regio ondersteunen. De jongeren geven seminars aan de directie van de scholen om hun kennisniveau op peil te houden, installeren de hardware en software, voeren updates uit en lossen technische problemen op.