Floris de Vries bij Golf Team Holland

De 19-jarige Floris de Vries is met ingang van maandag lid van Golf Team Holland en hij maakt dinsdag al zijn prodebuut. In Spanje doet De Vries, die de jongste speler van Golf Team Holland is, mee aan een wedstrijd van de Hi5 Pro Tour op de Sojuela Golf Club La Rioja. ‘Het zaak is om door het spelen van zo veel mogelijk wedstrijden het juiste ritme te pakken te krijgen’, aldus de inwoner van Apeldoorn. Hij is nog geen twintig, maar kan toch terugkijken op een fraaie reeks successen in amateurtoernooien.

Als 14-jarige maakte Floris de Vries al zijn debuut in het KLM Open. Zijn grootste zege was die in het Ricoh Nationaal Open 2008. Op de baan van de Rosendaelsche Golfclub bij Arnhem won De Vries met een totaal van -14. Hij liet op de par-72 bosbaan tot twee keer toe een 65 noteren. In 2005 behaalde Floris de Vries met het Nederlands Boys-team in Italië de Europese titel.

In 2007 eindigde de speler van de Sallandsche Golfclub als derde in het Europees Kampioenschap voor amateurs in Berlijn. Eind 2008 eindigde De Vries tijdens het WK in Australië met Oranje in de top-10. ‘Ik heb nu een paar jaar bijna alle grote amateurtoernooien gespeeld’, aldus Floris de Vries. ‘En ik denk dat ik klaar ben voor een nieuwe uitdaging.’ Die uitdaging bestaat in 2009 vooral het spelen van de wedstrijden van de EPD Tour, na de Europese Tour en de Challenge Tour de derde divisie van het Europese golf. Aan het einde van het seizoen promoveren de beste vijf automatisch naar de Challenge Tour. ‘Daarom zal ik bijna alle toernooien van de EPD Tour spelen’, zegt De Vries. ‘Ik denk dat er geen ruimte is voor het spelen van andere wedstrijden.

Die plaats bij de eerste vijf van de jaarranking is het allerbelangrijkste.’ Floris de Vries is de achtste speler die toetreedt tot Golf Team Holland. Inder van Weerelt, Joost Luiten, Wil Besseling, Marjet van der Graaff, Richard Kind, Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel gingen hem al voor. Golf Team Holland is een gezamenlijk initiatief van Van Lanschot Bankiers en de Nederlandse Golf Federatie, dat jonge, startende golftoppers adviseert en ondersteunt aan het begin van hun professionele sportcarrière. Andere partners in Golf Team Holland zijn KEMA, Athlon Carlease, ATP – the Advanced Travel Partner, Egeria, Golf Media en Made in Scotland.

{mosgoogle}