De NGG geeft de eerste golfclinic voor gehandicapten op Golfclub Kleiburg

Eindelijk was het zover. Dankzij de inspanningen en gulle donaties van diverse sponsors, werd 5 april jl. de eerste golfclinic voor gehandicapten gehouden. De NGG, de Nederlandse Golfvereniging voor gehandicapten, heeft in samenwerking met revalidatiecentrum Rijndam (Rotterdam) en Golfclub Kleiburg (Brielle) een indrukwekkende dag georganiseerd. Nadat Jeroen Coumou, been geamputeerde en lid van de NGG, diverse malen in revalidatiecentrum Rijndam in de sportzaal demonstraties en uitleg had gegeven over golfen met een fysieke beperking, werd het tijd om dit in de praktijk toe te passen. 

 

Onder begeleiding van golfpro Johan Eerdmans werd er les gegeven aan fysiotherapeuten en bewegingsagogen van revalidatiecentrum Rijndam, en potentiĆ«le nieuwe leden van de NGG. Tineke Loogman, voorzitster van de NGG, en een aantal leden van de NGG gaven demonstraties om te laten zien hoe zij met hun handicap golfen en omgaan. Heel bijzonder was het voor Miquel Lommerse. Miquel zit vijftien jaar in een rolstoel. Voor het eerst ging hij golfen vanuit een paragolfer. Deze rolstoel is speciaal ontwikkeld en geschikt om vanuit te golfen. “Het is voor mij heel bijzonder om weer recht overeind te staan na al die jaren”, aldus Miquel. Ook Johan Eerdmans sprak zijn bewondering uit over de paragolfer. “Ik had hem al op internet gezien, maar in het echt is de paragolfer een geweldige machine”, zei Johan.

 

De dag was een groot succes en de volgende golfclinic staat alweer op de agenda. Het tweede Dutch Disabled Golf Open wordt gehouden van 16 tot en met 18 juli op Burggolf Purmerend. Burggolf draagt de NGG een warm hart toe, en staat voor de eerste vijf jaar achter het Dutch Disabled Golf Open. Aan dit unieke toernooi doen ongeveer honderd spelers mee uit zo’n vijftien verschillende landen. Op de openingsdag, maandag 16 juli, is er golfclinic waar met name kinderen aan mee zullen doen. Tijdens de clinic zal er les worden gegeven door Antony Netto, een golfpro die zelf vanuit een parpagolfer speelt.

 

“Deze dag was voor ons een grote stap in de goede richting”, aldus Tineke Loogman,”De laatste tijd hebben wij (de NGG) ons hard ingezet en goed geprofileerd om golf als sport voor mensen met fysieke beperking onder de aandacht te brengen, en met succes. De NGG krijgt steeds meer naamsbekendheid, aandacht en acceptatie. Wij zijn heel erg blij met de ontwikkeling, en tevens bijzonder dankbaar voor alle mensen die ons goed gezind zijn als sponsor”.