ABN AMRO Ladies Open

 Het belangrijkste Nederlandse golftoernooi voor vrouwen zal vanaf nu het ABN AMRO Ladies Open heten. Het toernooi wordt van 6-8 juni net als de afgelopen twee jaar, toen het nog het KLM Ladies Open heette, op de Eindhovensche Golf te Valkenswaard gespeeld. Het prijzengeld stijgt naar 250.000 euro.

THIS IS GOLF, de organisator van zowel het KLM Open als ABN AMRO Ladies Open, maakt vandaag bekend, dat naast ABN AMRO ook de twee partners KLM en KPMG bij het toernooi betrokken blijven. Daarnaast stijgt het prijzengeld van 180.000 euro naar 250.000 euro. Toernooidirectrice Liz Weima is verguld met de ontwikkelingen: "Wij zijn van een relatief klein toernooi naar een van de beste toernooien van de Ladies European Tour gegroeid. Het vertrouwen van de partners en het extra prijzengeld zijn hiervan een reflectie. Het ABN AMRO Ladies Open zal dit jaar kunnen rekenen op een sterk deelnemersveld."

Ernst Boekhorst, Hoofd Sponsoring ABN AMRO:" Het Ladies Open sluit aan bij onze ambities in de golfsport. Wij zijn blij dat wij  onze naam aan het toernooi kunnen verbinden en zien dit als een continuering van de succesvolle samenwerking van het afgelopen jaar."  Bram Gräber, Directeur KLM NL: "Wij zijn vier jaar lang met succes naamgever van het Ladies Open geweest en zijn verheugd het titel sponsorship en de verdere ontwikkeling van het toernooi in handen te kunnen geven van ABN AMRO. Naast het KLM Open voor heren heeft dit toernooi weer vaste voet op Nederlandse bodem gekregen." Erik van der Kruk, partner bij KPMG:"Ook wij zijn verheugd de komende jaren met drie partners gezamenlijk de golfsport in Nederland te blijven omarmen en dat wij het toernooi verder laten doorgroeien." KLM blijft de komende jaren titelsponsor van het KLM Open. Het KLM Open wordt gespeeld van 21 tot en met 24 augustus 2008 op de Kennemer Golf & Country Club. Ook in dit toernooi zullen KLM, KPMG en ABN AMRO hun succesvolle partnership voortzetten. 

Het ABN AMRO Ladies Open wordt georganiseerd door THIS IS GOLF en is onderdeel van de Ladies European Tour. Het toernooi wordt ondersteund door de partners ABN AMRO, KLM en KPMG. Titelverdedigster is de Française Gwladys Nocera. Zie ook www.abnamroladiesopen.nl .