Wereldkampioen Wil Besseling naar professionals

Golf Team Holland is een derde speler rijker door de komst van wereldkampioen Wil Besseling. Besseling (21) won als amateur in oktober 2006 met Nederland het WK voor teams. Ook in het individueel klassement eindigde hij als eerste. Een ander hoogtepunt van het afgelopen seizoen was het behalen van de titel in het Nationaal Open.

Na het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika besloot Besseling in overleg met onder andere de Nederlandse Golf Federatie en Richard Krajicek dat de tijd rijp was om de overstap naar de professionals te maken. Hij sprak met een aantal vooraanstaande partijen, zoals IMG, maar zijn keuze viel uiteindelijk op Golf Team Holland. Wil Besseling speelt dit jaar een groot aantal wedstrijden op de EPD tour en hoopt via Golf Team Holland een aantal invites voor de Challenge Tour te ontvangen.

In februari heeft Besseling in Spanje drie wedstrijden van de EPD Tour gespeeld. Hij plaatste zich in het eerste toernooi niet voor de finaleronde, maar won prompt de tweede wedstrijd, de Real de Faula Classic. In dit 54-holes toernooi kwam hij tot een score van zeven onder par en afgelopen woensdag eindigde hij bij Murcia als elfde.

Op de jaarranking van de EPD Tour neemt Wil Besseling de eerste plaats in. Aan het einde van het seizoen promoveren de eerste vijf van deze ranglijst automatisch naar de Challenge Tour. Teamgenoot Joost Luiten, die eind 2006 al voor Golf Team Holland tekende, werd in de drie Spaanse wedstrijden van de EPD Tour twee keer tweede, op de jaarranking staat hij derde. Luiten maakt volgende week zijn debuut op de Challenge Tour: hij heeft een wildcard heeft gekregen voor het Tusker Kenia Open. Dit toernooi werd al drie keer gewonnen door een Nederlander: Jan Dorrestein was in de jaren zeventig tweemaal de beste en Maarten Lafeber veroverde de titel in 1998.

Golf Team Holland is gestart in september 2005 met Inder van Weerelt. De speler uit Zeist komt in het seizoen 2007 op de Challenge Tour uit. Ook Van Weerelt doet volgende week mee aan het Tusker Kenia Open.

Naast hoofdsponsor Van Lanschot Bankiers heeft ook Athlon Carlease zich – als marketing partner – aangesloten bij Golf Team Holland. De overeenkomst geldt tot en met 2009. Een andere nieuwe partner is het ‘golfbedrijf’ Made in Scotland. Ook dit contract heeft een looptijd van drie jaar. Sanoma Men’s Magazines, uitgever van GOLFjournaal, GolfNieuws en Golfers Magazine, is de mediapartner van Golf Team Holland.