Tiger Woods nog op koers

Tiger Woodsis nog altijd op koers om het achtste van de negen toernooien van de World Golf Challenge waar hij aan deel heeft genomn te winnen. Hij won zijn tweede partij op het Match Play Championship comfortabel met 3&2 van Arron Oberholser. In de eerste ronde ontsnapte hij nog tegen J.B. Holmes. De nummer één van de wereldstond met nog vijf holes te gaan drie slagen achter. Het doek viel in de tweede doorgang wel voor linkshander Phil Mickelson. Hij werd geklopt door de Australiër Stuart Appleby (2&1).

De tweeëndertigjarige Woods zag zijn landgenoot direct op de openingshole in de problemen komen. Obersholser wist al op de tweede slag een onbespeelbare bal te versieren en vanaf dat moment had Tiger het heft in handen op de Dove Mountain's Gallery Golf Club. "Ik speelde een stuk beter vandaag", zo liet Woods na afloop optekenen aan Reuters. "Ik heb Arron nergens een kans gegeven. Op alle holes die hij heeft gewonnen, was hij gewoon de betere. Ik ben vooral blij dat ik geen bogey heb gemaakt."

In de derde ronde staat Aaron Baddeley tegenover Woods. De Australiër hoefde in de tweede rond niet in acti te komen, omdat David Toms zich met een rugblessure moest terugtrekken. In 2005 wist Toms het toernoi op La Costa nog te winnen. Michelson begon nog goed aan zijn dag. Hij stond na vijf holes nog twee slagen voor tegen Appleby, alleen de Australiër knokte zich vervolgens terug in de partij. Hij sloeg vier birdies, om op de zeventiende hole de zege al veilig te stellen. Op de openingsdag ging Ernie Els al onderuit.