Tiger Woods begint als leider

Titelverdediger Tiger Woods begint zondag als leider aan de laatste ronde van The British Open Championship. De concurrentie is nog groot. Achter de nummer één van de golfwereld schoof het veld zelfs ineen.
 

De Spanjaard Sergio Garcia. de Amerikaan Chris DiMarco en de Zuid-Afrikaan Ernie Els hadden na de derde ronde op Royal Liverpool slechts één slag meer gedaan. De Amerikaan Jim Furyk en de Argentijn Angel Cabrera deden twee slagen mee en de Japanner Hideto Tanihara drie. Of de concurrentie nog kansen heeft, hangt van Tiger Woods af. De 30-jarige Amerikaan kan in Hoylake zijn elfde major winnen. Bij de vorige tien triomfen verdedigde hij altijd zijn leidende positie met succes.
Niet op zijn best

In de derde ronde was Woods niet op zijn best, evenals zijn medespeler Ernie Els trouwens. Beiden deden 71 slagen. Els werkte zich een paar keer in een diepe bunkers en een struikgewas, Woods miste een drietal putts van minder dan twee meter. ,,Dat was bepaald niet best”, sipte de favoriet. ,,Positief is dat ik nog leid.”  Beste speler van de dag was Garcia met een ronde in 65. De eerste negen holes deed hij in slechts 29 slagen door een eagle en vier birdies. Daarna speelde hij een reeks pars naar de laatste hole, waar hij tot zijn opluchting nog een birdie maakte. ,,Mijn putter koelde af”, verklaarde de jeugdige Spanjaard. (ANP)