Tiger Woods

ORLANDO –  Als Tiger Woods op een golftoernooi verschijnt, doet de rest voor spek en bonen mee. Dat was het laatste decennium al regelmatig zo, maar nu heeft hij helemaal geen concurrentie meer, zo lijkt het. In de laatste vijf toernooien van de Amerikaanse Tour waarop hij verscheen, ging het fenomeen ervandoor met de hoofdprijs. De laatste keer was dat afgelopen weekeinde, toen Woods op de laatste hole van de Arnold Palmer Invitational, Bart Bryant een illusie armer maakte.

Vanaf donderdag tijdens het World Golf Championship op het Doral Resort in Miami zullen wederom alle ogen gericht zijn op de dertienvoudig Majorwinnaar. De 32-jarige Amerikaan kan op The Blue Monster (vanwege het vele water) zijn 65e overwinning boeken op de USPGATour, waarvan zijn zesde op rij.

De cijfers geven aan dat de concurrentie wederom slechts meespeelt voor de tweede prijs. Want van de 26 keer dat Woods uitkwam in een individueel World Golf Championship, legde de beste golfer ter wereld vijftien keer beslag op de eindzege, terwijl Woods de andere elf edities maar twee keer buiten de top 10 eindigde.