Seve Benson 2e titel

De Engelsman Seve Benson veroverde in de Ypsilon Golf Challenge zijn tweede titel op de Challenge Tour. Na het Piemonte Open in Italië, was de Engelsman ook in Tsjechië de sterkste, zij het na een play-off met drie man. Taco Remkes speelde zich met een afsluitende 66 (-5) naar een top-10 plaats.

De neo-prof maakte vijf birdies, waarvan twee op de afsluitende holes, en liet nergens steken vallen. Het bracht hem op een totaal van –12, waarmee hij gedeeld tiende werd. ‘Ik speelde goed vandaag’, aldus Remkes. ‘Ik kon de bogeys van de kaart houden en ben blij met een top-10 plaats na een paar weken waarin ik minder speelde. Volgende week hoop ik deze lijn in Denemarken door te trekken.’ Inder van Weerelt maakte ook geen fouten, maar verzilverde minder birdieputts dan Remkes.

Met één birdie op de eerste negen en een birdie op de slothole kwam hij binnen met een 69 (-1), wat hem op een totaal van -8 bracht. Hij steeg hiermee van de 32ste naar de gedeeld 27ste plaats. Ondanks verschrikkelijke regenbuien wist de Zuid-Afrikaan Branden Grace een 64 (-7) binnen te brengen, waarmee hij zich als leider in het clubhuis meldde met een totaal van -16. Koploper Rafael Cabrero Bello kwam niet verder dan een 72 (+1) en zakte ook terug naar –16, terwijl intussen ook Seve Benson zich met een 70 (-2) voor de play-off had gemeld. Na birdies van Benson en Bello op de tweede play-off hole moest Grace afhaken en op de derde hole schudde Benson ook Bello met een birdie van zich af.

Met de cheque van 28.800 euro steeg Beson van de tweede naar de eerste plaats op de ranking van de Challenge Tour en lijkt de 21-jarige Engelsman zo goed als zeker van zijn kaart voor de Europese Tour van 2009. ‘Ik heb er zin in’, was zijn reactie. ‘Het zou prachtig zijn om nog een keer te winnen en direct naar de Europese Tour te promoveren, maar als dat niet gebeurt, dan hopelijk als winnaar van de Challenge Tour. Ik ben razend enthousiast.’

{mosgoogle}