Sergio Garcia wint players championship op TPC Sawgrass

garcia.jpgIn het Amerikaanse Ponte Vedra Beach heeft de Spanjaard Sergio Garcia eindelijk zijn grote zege binnen gehaald. De 28-jarige uit Castellon kon na een spannende thriller het Players Championship achter zijn naam schrijven.

"Vijfde major"Het toernooi, dat wel eens de vijfde maj
or wordt genoemd, eindigde op een play-off die werd beslecht op het zeventiende hole, één van de meest spectaculaire die er bestaan. Een par-3 van slechts 120 meter waarbij de spelers de bal naar een eiland moeten spelen waar de pin staat. Garcia lukte op dit hole een prachtige slag waarbij hij slechts enkele meters verwijderd was van de cup.

Goydos daarentegen joeg de bal bij zijn afslag in het water waarmee hij alle kansen op de zege meteen zag verdwijnen.

{mosgoogle}

Beste ronde
Garcia, die tijdens de eerste dag de beste ronde in 66 slagen realiseerde, noteerde achtereenvolgens ronden in 73, 73 en 71 slagen. Vooral tijdens de ultieme ronde, die doorging onder een stevige wind, bleef Garcia met een aantal prachtige slagen alle controle op de moeilijke Sawgrass golfbaan behouden.


Zevende zege
Voor Garcia was het meteen de zevende zege op de Amerikaanse PGA Tour, een overwinning die hem 1,1 miljoen euro opbrengt. Het was ondertussen al van 1987 geleden dat een Europeaan zich de beste toonde. Toen haalde de Schot Sandy Lyle het ook al na een play-off.