Robert-Jan Derksen tweede bij golftoernooi

derksen130706.jpgNet geen nieuwe toernooioverwinning voor Robert-Jan Derksen. De Nijmegenaar eindigde in Moskou na 4 dagen spelen op de tweede plaats op 6 slagen afstand van de winnaar, de Zweed Per-Ulrik Johansson.

Derksen begon als de nummer twee aan de laatste ronde van het Russian Open Golf Championship dat gespeeld werd op de Le Meridien Moscow Country Club. Op de eerste hole wist hij het verschil tussen hem en de leider Johansson terug te brengen naar drie slagen.

Maar de Zweed begon toen aan een reeks birdies, 4 op de eerste negen en 1 in zijn tweede negen. Derksen maakte uiteindelijk 4 birdies en 1 bogey in zijn ronde en bleef daarmee op de tweede plaats.

Deze uitstekende prestatie leverde hem 162.833 euro op en daarmee klom hij naar de 37e plaats in de algemene ranking van de European Tour.

Derksen verdiende alleen al dit jaar 542.661 euro! De 40-jarige Johansson, die zijn laatste overwinning in 1997 boekte, verdiende met zijn zege ruim 244.000 euro en het speelrecht voor 2 jaar op de European Tour.

{mosgoogle}