Precisie brengt Webb overwinning

Met de precisie van een chirurg speelde Karrie Webb haar vier rondes op het Evian Masters 2006. Vier maal bleef ze onder de 70 en dit was genoeg voor de verdiende overwinning en een cheque van 450.000 dollar.
De 32-jarige Australische speelde de laatste dag in de flight met Michelle Wie en Laura Davies en was op elke hole ruim korter dan de twee jonge kanonnen. Met geweldig ijzerspel trok ze uiteindelijk toch de overwinning naar zich toe. Met rondes van 67-68-69-68 (totaal 272, -16)) was ze de enige die vier rondes lang onder par wist te spelen.

 

Michelle Wie het hele toernooi mee voor de overwinning, maar nog is het wachten op haar eerste hoofdprijs als professional. Ze was er niet minder gelukkig om: ‘Ik heb mijn best gedaan en ben zeer tevreden met mijn spel.’ Zelfs het feit dat ze haar tweede plaats moest delen met de Engelse Laura Davies kreeg de glimlach niet van haar gezicht.

Davies – twee keer zo oud als Wie – wist zich met een knappe ronde van 68 naast de Hawaiaanse te spelen en even leek het er zelfs op dat ze op de laatste hole van het toernooi een play off zou weten af te dwingen. Maar haar putt voor eagle miste de hole op een paar millimeter. My Hyun Kim eindigde op de vierde plaats met-14 en ondanks een albatros kwam Lorena Ochoa niet verder dan de vijfde plaats (-13). Annika Sorenstam moest genoegen nemen met een gedeeld tiende plaats.