Joost Hage uitgenodigd voor Trick Shot Golf

De organisatie van het Wereldkampioenschap Trick Shot Golf 2006 dat in Engelse handen is, heeft de Nederlandse golfprofessional Joost Hage uitgenodigd voor het Wereldkampioenschap Trick Shot Golf 2006.

Dit wereldkampioenschap zal dit jaar op vrijdag 18 augustus zal plaatsvinden op het terrein van het 5- sterren Mariott Hotel and Country Club, Hanbury Manor in Hertfordshire te Engeland.

Het is entertainment en balbeheersing op het hoogste niveau. Subliem en met vaardigheid van de moeilijkste graad zullende de heren golfprofessionals extreme golfshots laten zien. Het World Golf Trick-Shot Championship (WGTSC) 2006 zal gehouden worden op het prachtige terrein van Hanbury Manor Marriott Hotel and Country Club te op 18 augustus 2006. Dit prachtige landgoed ligt zo’n 30 kilometer ten noorden van Londen in Herfordshire. Het gaat om golf maar niet zoals u het doorgaans ziet of kent.

Dit wereldkampioenschap brengt maar liefst 12 golfprofessionals uit alle werelddelen samen en deze zullen gaan strijden om de titel Wereldkampioen Golf Trick Shots Performer. Iedere deelnemer krijgt maar 15 minuten de tijd om zijn beste shots en tricks te laten zien tijdens het meer dan drie uur durende kampioenschap.

Vanuit Nederland zal er één deelnemer aanwezig zijn op dit wereldkampioenschap, één golfprofessional die deze strijd aan durft te gaan. We hebben het natuurlijk over Joost Hage. Joost heeft zijn alom bekende en geroemde golfshow op banen door heel Europa en daarbuiten gegeven, vaak op uitnodiging van clubs ter gelegenheid van een golfweek of lustrum. Maar ook op uitnodiging van de Nederlandse Golf Federatie bij internationale golftoernooien en van grote bedrijven.

Voor dit wereldkampioenschap is Joost speciaal in training gegaan en heeft voor die vijftien beschikbare minuten zijn showscript samengesteld uit de hoogtepunten van zijn show. De show die overigens dit jaar totaal vernieuwd is met nieuwe elementen en met prachtige muziek speciaal gecomponeerd door componist Aristakes Jessayan.

Dit wereldkampioenschap wordt voor de tweede keer gehouden en na het succes van de première van vorig jaar is het niveau bepaald. De toeschouwers zullen opnieuw verbaasd worden door vaardigheid en buitensporigheid van de shows van de deelnemers. De winnaar van vorig jaar Paul Barrington zal proberen zijn titel te verdedigen in wat één van de meest bijzondere golftitels is geworden. En ondanks dat de voltallige jury geheel uit Engelsen bestaat, zal Joost Hage zijn uiterste best doen om deze titel te bemachtigen.

Dat dit kampioenschap op Hanbury Manor georganiseerd wordt, is uniek niet alleen omdat het een fantastische locatie is, maar ook omdat in de omgeving van Hanbury Manor de beste golf accommodaties van Engeland te vinden zijn.

Dit jaar geldt een andere jurywaardering waarbij elk jurylid in totaal 100 punten kan geven voor elk optreden. Deze 100 punten worden als volgt toegekend voor: kwaliteit en uitvoering van de slag (40), originaliteit en moeilijkheidsgraad (40) en vermakelijkheid (20). De dag wordt gepresenteerd door Robert Lee, presentator bij Sky Sport. Hij wordt ter zijde gestaan door een panel van juryleden, waaronder zesvoudig winnaar op de Europese Tour, Tony Johnstone.  Dit evenement zal in Engeland worden uitgezonden door Sky Sport.

Het Wooden Spoon liefdadigheidsfonds, dat probeert psychisch, sociaal en mentaal achtergestelde kinderen in de UK en Ierland te helpen, is dit jaar ook betrokken bij het evenement. Deze hulporganisatie zal in samenwerking met de organisatie een aantal vermakelijke inzamelacties ten tonele brengen, waaronder een stille veiling en een kans voor mensen in het publiek om zelf een aantal trickshots te mogen uitvoeren.

Als Joost Hage de titel Wereldkampioenschap Trick Shot Golf 2006 weet te bemachtigen haalt hij wellicht daarmee dit wereldkampioenschap volgend jaar naar Nederland.