Jeugd golfer Emiel Muller

 Het begon tweeënhalf jaar geleden op een zondagmiddag op de golfbaan van Numansdorp-Cromstrijen. Daar sloeg de toen amper zevenjarige Emiel Muller uit Willemstad zijn eerste bal in een putje. Emiel is inmiddels negen jaar oud en spreekt over pars en holes. Voor de kenners: zijn handicap is 22-1.

Na zijn eerste lessen kreeg hij al snel baanpermissie en behaalde hij zijn Golf Vaardigheids Brevet. Het golftalent uit Willemstad deed onlangs mee aan de landelijke jeugd golfdag op Zeegerssloot in Alphen aan den Rijn en werd daar prompt Nederlands Kampioen bij de jongens tot negen jaar.

Om zo ver te komen oefent hij drie keer per week en rijdt zijn moeder Antoinette hem even zovele malen naar Numansdorp. Zonder moeite overigens, ze is zelf even verzot op de greens als haar spruit.  Alle Mullers – Emiel heeft nog een broer Joost – staan met grote regelmaat op de golfbaan. Ze kunnen met handicapverrekening zowel met als tegen elkaar spelen. "Ik zou het dus zelfs op kunnen nemen tegen Tiger Woods", droomt Emiel even weg. De kersverse nationaal kampioen gelooft niet dat zijn sport duurder is dan andere sporten. "Volwassen spelers moeten zich inkopen, dat is bij jeugdspelers niet zo."

Golf is niet de enige sport waarin Emiel fanatiek is, hij tennist en speelt ook nog hockey.  "Golf kost me de meeste tijd, de wedstrijden zijn vaak ver weg." Op de vraag wanneer zijn naam de sportkolommen zullen halen, is Emiel al even trefzeker als bij het putten. "Zodra ik wereldkampioen ben."