Inder van Weerelt Oranje-troef

Van het kwartet Nederlandse golfers dat op de Challenge Tour in actie kwam in het Oostenrijkse Man No Open, is alleen Inder van Weerelt overgebleven. Lang zag het er naar uit dat Guido van der Valk op het nippertje de cut zou halen, maar in de slotholes ging hij in de fout. Rolf Muntz en Ralph Miller konden gisteren eveneens de terugreis naar Nederland aanvaarden.

Inder van Weerelt kenden de voorbije weken al een flinke opleving en die schijnt zich ook op de baan van Adamstal, één auto-uurtje zuidwestelijk van Wenen, door te zetten. Vandaag speelde de Zeister een solide ronde golf.
Slechts een slippertje veroorloofde Van Weerelt zich op zijn scorekaart. Tegenover de double bogey op de zesde holes stonden echter drie birdies waardoor het totaal van Van Weerelt op 136 slagen (-4) kwam. Goed voor een gedeeld vijftiende plaats.

Leider na twee ronden is met drie slagen voorsprong de Spanjaard Cabrero Bello. Zijn totaal kwam op 129 slagen (-11).

Waar Van Weerelt  zich opmaakt om een top-10-plaats te veroveren moesten zijn landgenoten afscheid nemen. Voor Ralph Miller stond na de eerste dag al vast toen hij een desastreuze 9 op zijn kaart kreeg op een par-4-hole.
Vandaag herstelde de Noord-Hollander weliswaar (+1) van die shock maar een langer verblijf in het toernooi zat er zeker niet in. Ook niet voor Rolf Muntz.
De Brabander die jarenlang het boegbeeld van het Nederlandse golf was, had daarvoor een score onder de 70 slagen moeten realiseren. Hij kwam echter niet verder dan 74.

Eén slag slechter dan Ralph Miller die lang nog aan de goede kant van de schifting stond, maar die positie tegen het eind van zijn ronde inleverde.