Golfer Mathew Goggin heeft de leiding

Golfer Mathew Goggin heeft met een 65 de leiding genomen in the Memorial Tournament. De Australiër had in zijn eerste ronde slechts 28 putts nodig op de greens van de Muirfield Village Golfclub. Goggin maakte hierdoor 8 birdies en een bogey en heeft een slag voorsprong op de veteraan Kenny Perry en Jerry Kelly.

Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Perry na de eerste ronde hoog in het klassement gevestigd is.

Telkens gaat het ‘’net’’ mis bij de Amerikaan, toch is Perry zeker een serieuze kandidaat voor de hoofdprijs deze week.

De Engelsen in het deelnemersveld speelden zeer goed golf. Justin Rose begon voortreffelijk en stond zes onder par na 13 holes onder andere na een eagle op de par-4 3de. Op de 14de hole ging het echter mis voor Rose en dat is niet de eerste keer dit seizoen (the Masters). Rose liet een dubbel bogey noteren en zakte hierdoor terug naar de zesde plaats. Op deze zesde plaats staat nog een Engelsman en tevens een goede vriend van Rose. Luke Donald liet eindelijk weer eens wat van zich horen na maanden van afwezigheid in de bovenste regionen van het leaderbord. Donald was vrij ‘’steady’’ en speelde vooral sterk op de holes 5 t/m 10 (5 birdies), hier voegde de Ryder Cup speler nog 2 bogey’s en een birdie aan toe, voor een totaal van -4(68).

De derde Engelsman in de top-20 is Brian Davis die 70 slagen nodig had voor de baan in Ohio. Alleen Ian Poulter (T69) en Paul Casey (T78) deden het beduidend minder dan hun landgenoten.

Phil Mickelson die vorige week nog won op de PGA Tour is terug te vinden op de gedeelde 36ste plaats na een eerste ronde in level par (72).
Tussenstand na de eerste ronde:

1.Mathew Goggin -7
2.Kenny Perry -6
2.Jerry Kelly -6
4.Brett Quigley -5
4.Rod Pampling -5