Het KLM open golftoernooi

Het KLM Open zal in 2009 wederom op de Kennemer G&CC te Zandvoort plaatsvinden. Hiertoe besloten de leden vrijdag in de ALV.

De Kennemer Golf & Country Club is de oudste ‘links’ golfbaan in Nederland. De baan wordt gerekend tot de 100 mooiste banen van de wereld. De Kennemer was in 1920 voor het eerst gastheer van een Dutch Open en volgend jaar zal het de twintigste keer zijn dat de Kennemer de Europese Elite op haar baan ontvangt.

Toernooidirecteur Daan Slooter: "Het is geweldig nieuws voor het KLM Open, de European Tour en vooral het Nederlandse golf. De baan van de Kennemer is erg geliefd bij de spelers en het publiek en zij zullen dit als zeer goed nieuws ontvangen. De inzet van de leden is een groot onderdeel van het succes van het toernooi en is niet te onderschatten. Dat zij nog een vierde jaar de schouders er onder willen zetten, geeft aan dat de club topgolf een warm hart toe draagt."

Voorzitter van de Kennemer Golf & Country Club Jan-Willem Hoving: "Toen KLM en THIS IS GOLF bij ons kwamen met het verzoek om nog een jaar langer gastheer te zijn, moesten wij terugkomen op een eerder besluit om het toernooi slechts drie jaar te houden. Het feit dat de club het KLM Open en het Nederlandse golf een grote dienst konden bewijzen heeft ons doen besluiten het verzoek met een positief advies aan de leden voor te leggen. En deze hebben in grote meerderheid ja gezegd, zodat we ook volgend jaar de beste spelers aan het werk kunnen zien in Zandvoort."

Het KLM Open is onderdeel van de European Tour en wordt ondersteund door de partners KLM, KPMG en ABN AMRO. THIS IS GOLF is verantwoordelijk voor de organisatie.