Gedeelde eerste plaats

Na de eerste ronde van de KLM Dutch Open delen de Fransman Christian Cévaër en de Deen Anders Hansen de leiding. Zij gingen op de baan van de Kennemer Golf Club in Zandvoort rond in 65 slagen.   
De 36-jarige Cévaër, die in 1987 beslag legde op de wereldtitel voor junioren, liet zes birdies noteren. Hansen (35), wiens grootste succes zijn zege in het PGA Championship van 2002 was, werd door hevige hoofdpijn geplaagd,maar was toch in staat één eagle en vijf birdies te slaan, waar één bogey tegenover stond. 

De beste Nederlanders waren Robert-Jan Derksen en de pas 17-jarige amateur Tim Sluiter. Zij staan met 69 slagen op de gedeelde 24ste plaats. "Ik heb ontzettend genoten en ben blij dat ik de ballen zo mooi geslagen heb", zo reageerde Sluiter, de Nederlands kampioen strokeplay. "Ik speel goed en ga er van uit dat ik dat in de tweede ronde weer zal doen", aldus de Hattemer.

Sluiter liet in zijn ronde vier birdies en twee bogeys noteren, terwijl Derksen vijf birdies sloeg en drie bogeys. Over zijn score van 69 was Derksen tevreden, maar de technische uitvoering liet nog te wensen over volgens de Nijmegenaar. "Door goed te putten maakte ik 69, maar mijn ijzers naar de greens waren niet zuiver. Ik ben dan ook onmiddellijk met swingcoach Tom O’Mahoney gaan zoeken naar een oplossing", aldus Derksen.