Dames Jong Oranje op jacht naar succes

Veertien landen doen van dinsdag 11 tot en met zaterdag 15 juli op de baan van UGC ‘de Pan’ mee aan het Europees Landenteam Kampioenschap voor Lady Juniors.

De teams bestaan uit zes speelsters, die maximaal 21 jaar mogen zijn.

Na twee kwalificatieronden (strokeplay) plaatsen de beste acht teams zich voor de kampioenspoule, die volgens het knock-out systeem (matchplay) wordt afgewerkt.

De resterende zes landen spelen van donderdag tot en met zaterdag voor  de plaatsen negen tot en met veertien.

Nederland komt op de fraaie bosbaan bij Zeist uit met een sterk team, dat moet worden geacht zich voor voor de kampioenspoule te kunnen plaatsen.
Drie van de zes speelsters combineren in de VS golf met studie: Dewi-Claire Schreefel (USC), Myrte Eikenaar en Christel Boeljon (beiden Purdue). De andere drie Oranje-speelsters zijn Kyra van Leeuwen, Maaike Naafs en Marie-Louise Weeda.
Dewi-Claire Schreefel werd dit jaar tijdens het finaletoernooi van de sterke Amerikaanse universiteitscompetitie eerste in het individuele klassement.

Captain van Jong Oranje is Joyce Heyster. Cees Renders is de coach van het team.
Joyce Heyster maakte in 1969 deel uit van Jong Oranje, dat op de Geneva GC in Zwitserland beslag legde op de Europese titel.

Spanje won de laatste twee edities van het Europees Landenteam Kampioenschap voor Lady Juniors: in 2002 op de Moscow GC en in 2004 op het Engelse Royal Cinque Ports. De Spaanse equipe geldt ook dit jaar als de grote favoriet.