Christel Boeljon net naast podium

In het Individueel EK op het Franse Le Golf National eindigde Christel Boeljon zaterdag net naast het podium. Na een bizarre laatste ronde en een play off was het de Zweedse Caroline Hedwall die er met het goud vandoor ging. Of het aan de moeilijkheidsgraad van de baan lag, of aan de spanning die gepaard gaat met de laatste ronde – dat blijft ongewis. Feit was wel dat de Spaanse Emma Cabrera haar comfortabele voorsprong van vier slagen op de laatste negen holes verspeelde. 

De Spaanse eindigde haar toernooi met drie parren, twee triple bogeys, een double bogey en twee bogeys. Daarmee kwam ze tot 84 slagen over achttien holes, en dat waren er achttien (!) meer dan de dag ervoor. Het was haar landgenote Carlota Ciganda die een mooie ronde liet noteren van 68 slagen, waarmee ze in een play off terecht kwam met de Zweedse Caroline Hedwall. De laatste deed het met twee birdies en een par één slag beter dan Ciganda. Het brons was voor de Francaise Alexandra Bonetti. 

Christel Boeljon greep net naast een podiumplaats. Met een laatste ronde 75 bleef ze één slag boven par. Kyra van Leeuwen klom een paar plaatsen en eindigde met een laatste ronde +1 op de twaalfde plaats. Dewi-Claire Schreefel was op de laatste toernooidag minder scherp en leverde een kaart met 78 slagen in en bleef steken op de veertiende plaats. Myrte Eikenaar was met een laatste ronde 76 de vierde Nederlandse binnen de top-20. 

Oranjecoach Eric der Kinderen kijkt met enigszins gemengde gevoelens terug op het toernooi. ‘Er had wellicht meer in gezeten. Zeker als je bedenkt dat de top-8 een NOC/NSF A-status verdient. Dan was het leuk geweest als er twee bij de top-8 waren geëindigd. Maar voorop staat dat de dames het over het algemeen prima hebben gedaan. De baan speelde erg lastig en de meiden hebben een aantal prima scores neergezet. Het overall resultaat is dan ook goed – zeven van de tien halen de cut, één speelster in de top-10, in totaal vier bij de beste twintig. Van te voren had ik hiervoor getekend.’

{mosgoogle}