Twee rondjes golf: 79 stableford-punten!

 Drie dagen golf in de zon op de Almkreek, de heerlijk landelijke baan van Almkerk, hebben blije gezichten, aangename rondjes golf en gelukkige winnaars opgeleverd. Strokeplay-kampioen werd, zoals verwacht, Robbert van Dijken uit Den Bosch. Het talent (handicap 4.9) scoorde een 166 (81 slagen op zaterdag, 85 gisteren). Hij bleef daarmee Hein Verhoeven één slag voor. Dat is een bijzondere prestatie van Verhoeven, een man met handicap 6.6. Derde werd Wim van de Lagemaat (11.1) die vijf slagen meer nodig had dan Verhoeven.

 

 

Bij de vrouwen ging de eerste prijs naar Vicky Rademakers (15.7), die 180 slagen nodig had: 91 op zaterdag, 89 gisteren. Zij bleef Daniëlle van Damme vier slagen voor. Ans Regout werd derde, met een totaal van 186. Daarna volgde er, qua score, een hele tijd niks. De nummer vier had al een achterstand van achttien slagen op de laatste van het winnende trio.
Bij de stableford-wedstrijden was te zien dat het helpt wanneer je een hoog handicap hebt. Bij stableford wordt er rekening gehouden met je handicap: hoe hoger je beperking, des te meer slagen je over een hole mag doen.

De eerste prijs ging naar Ruud de Deugd (handicap 28.4) die 78 punten scoorde. Zijn voorsprong op de nummer twee, Richard van Noordenburg (handicap 36), bedroeg vier slagen. Kees Ophof (handicap 32.3) werd derde met 72 punten.
Monique van Houten (handicap 21.7) maakte de meeste punten van allemaal en won dus bij de vrouwen: 79 punten.

Zaterdag kwam zij binnen met 40 punten, gisteren maakte ze een 39. Dat is dus in twee dagen zeven slagen onder haar handicap. Marie Crum (handicap 29.4) werd tweede, maar het gat met de winnares was enorm, dertien volle punten. Crum maakte 66. Len Coolen (handicap 36) werd derde, met 63 stableford-punten.

Het matchplay-kampioenschap was voor Farid Azaskan, tweede werd Cor Groenendijk.
Zij kregen hun prijs en een warme hand van een trotse Almkreek-eigenaar Job Verschoor.