Zij-aan-zij op Loch Lomond

Thomas Björn en Darren Clarke gaan als gedeeld leider de laatste ronde van het Barclays Schots Open in. Beiden staan na 54 holes op elf onder par, twee slagen beter dan de rest van het veld.

Maarten Lafeber kwam tot een 69.

Met een totaal van vier onder par is hij gedeeld 28ste.

Lafeber maakte op de zonovergoten par-71 drie birdies op de eerste zes holes, maar hij kon die sterke start geen vervolg geven. Voor zowel Darren Clarke als Thomas Björn is het zondag de dertiende keer dat ze als nummer een aan de laatste achttien holes van een wedstrijd van de Europese Tour beginnen. Als het om succes gaat, staan de Noord-Ier en de Deen ook gelijk: vijf zeges.

Thomas Björn kwam zaterdag op gelijke hoogte met Clarke door een keurige 61 te laten noteren. Zijn tegenstrever liet een matige 71 noteren. Vooral op de tweede negen miste Clarke te veel greens. Ook zijn putter – oud probleem – functioneerde niet zoals het zou moeten. De derde plaats wordt met negen onder par gedeeld door drie regelrechte outsiders: Benn Barham uit Engeland, David Drysdale uit Schotland en de Argentijn Andrès Romero.

Titelverdediger Tim Clark ligt ook nog op de loer. De Zuid-Afrikaan kroop met een 69 naar acht onder. Ook de Fransen Remesy en Jacquelin en de Ier McGrane staan op dat totaal.Het wordt zondag sowieso een open strijd: niet minder dan 23 spelers staan op vijf slagen of minder van de leiders.