Twee koplopers op het Dutch Open

Na de openingsronde van het KLM Dutch Open in Zandvoort delen Taichi Teshima en Jean-Baptiste Gonnet de leiding met een totaal van 64 slagen, een evenaring van het baanrecord van de Kennemer Golf en Country Club. Zeven spelers volgen op 1 slag van de Japanner en de Fransman. Onder hen zijn geen Nederlanders, maar Maarten Lafeber staat na een foutloze ronde van 67 nog wel in de top-20.Joost Luiten bevindt zich ook in de voorste regionen (32ste) na een rondje van 68.

Dat kan niet gezegd worden van Robert- Jan Derksen en Rolf Muntz. Beiden hadden succes op de Europese Tour, maar dreigen nu de cut te gaan missen na omlopen van respectievelijk 72 en 75. Vanwege zijn knieblessure koesterde Lafeber nauwelijks verwachtingen, maar hij is na de eerste dag wel de beste van de 14 gestarte Nederlanders met 67. "Ik maakte op de makkelijke holes geen birdies en dat was wel jammer", aldus de winnaar van het Dutch Open in 2003.Toch was hij tevreden."Het was lang geleden dat ik dit toernooi goed ben begonnen. En al die support, dat gaf een kick."

Ook Luiten keek met een goed gevoel op z'n ronde van 68 terug."Ik heb constant gespeeld, de boel bij elkaar gehouden en mijn kansen benut", aldus de debutant. Favoriet Derksen, onlangs 2de in Moskou, stelde teleur (72). "Op alle onderdelen van het spel liep het mis", sipte hij.