Senior Funk op weg naar zege?

Terwijl de wereldtop elkaar bevecht in het WK Matchplay, strijdt het tweede echelon in Mexico om de titel van de Mayagoba Golf Classic. Na de eerste dag voert good old Fred Funk het veld aan. Funk had voor de eerste ronde op de Riviera Maya-Cancun slechts 62 slagen nodig voor een foutloze omgang van 8 onder par. Daarmee heeft hij twee slagen voorsprong op een achtervolgende viertal bestaande uit McNeill, Merrick, Beckman en Weekley.

 

Eerder deze maand won de vijftigjarige Funk nog een toernooi op de Champions Tour en hij zal er alles aan doen na de zege in het Turtle Bay Open ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. Mocht het zo ver komen dan is hij de tweede spelers na Craig Stadler die er in slaagt na een zege bij de seniors ook op de ‘gewone’  Tour een overwinning te behalen.

 

Zo ver is het echter nog lang niet. Het veld mag dan niet bijzonder sterk zijn; de baan speelt dermate makkelijk dat het aantal kanshebbers enorm is. Meer dan de helft van het veld bracht een score onder par binnen op de door Greg Norman aangelegde baan.