Robin Swane eindigt voorlaatste

Robin SwaneRobin Swane is er nauwelijks in geslaagd zijn positie nog enig aanzien te geven in de laatste ronde van het Abierto Mexicano Corona. De Nederlander beëindigde het toernooi op de voorlaatste plaats en verlaat Zuid-Amerika in de wetenschap dat er nog veel werk te verrichten valt.

Dát het er in zit bewees Swane in de tweede ronde toen hij met een knappe 67 een plaats in het weekend afdwong. Dat een zwaluw echter geen zomer maakt bewezen de 36 holes daarna, met 75 en 73 slagen eindigde hij met een totaal van +8 ver in de achterhoede. De eerste cheque van het jaar, ter waarde van € 791,53 zal dan ook niet tot tevredenheid hebben gestemd.

De overwinning ging op de Club de Golf La Hacienda naar de kleine Paraguayaan Fabrizio Zanotti. Met een indrukwekkende slotronde in 65 slagen kwam hij aan de kop van het veld om zo zijn eerste carrièreoverwinning voor zich op te eisen. De 23-jarige speler van de Tour de las Americas verdiende hiermee bijna $50.000,- en won daarmee ook de order of merit van zijn tour.