Oostenrijker aan de leiding

CHALLENGE TOUR – Deze week is de Challenge Tour neergestreken op de Golf & Vital Park Bad Waldsee in Duitsland. Met een sterk deelnemersveld en een nieuwe baan belooft het een mooi toernooi te worden. Aan kop gaat vooralsnog de Oostenrijker Martin Wiegele

Van de 21 winnaars die de Challenge Tour dit jaar kende zijn er in Duitsland 17 aanwezig. Onder deze 17 zijn ook nog eens vijf spelers aanwezig die al twee keer hebben gewonnen, waaronder landgenoot Joost Luiten. Omdat dit het op twee na laatste toernooi van het seizoen is, zal iedereen er baat bij hebben hier goed te presteren. De een om zijn positie bovenin te consolideren, de ander om juist de weg naar boven alsnog te vinden.

Beste man aan Nederlandse kant de eerste dag was Rolf Muntz. De inwoner van Brasschaat maakte 5 birdies en 1 bogey en ging rond in 68 slagen (-4). Hij deelt daarmee de gedeeld zevende plaats. Ook Robin Swane stond op een gegeven moment hoog op het leaderboard, een aantal late bogeys deden hem jammer genoeg de das om. In plaats van een goede ronde werd het een redelijke ronde, Swane staat met -1 gedeeld 37e.

Ook Joost Luiten ging rond in 71 slagen, bij hem waren het echter twee late birdies die de rest van de ronde nog enigszins goed maakten. Inder van Weerelt kende een slechte dag en was niet in staat om birdies te maken. Met zijn ronde 77 staat hij na dag een in de achterhoede van het veld..

Leider na de eerste dag is Martin Wiegele. De Oostenrijker die op de Dutch Futures door de wind nog wel eens zijn kenmerkende hoedje verloor, was foutloos en maakte acht birdies, goed voor een ronde van 64. Peter Whiteford, de winnaar van The Dutch Futures, staat na de eerste dag tweede. Hij ging rond in 66 slagen (-6).

Niet alle spelers konden overigens hun ronde voltooien doordat de start drie was uitgesteld door dichte mist.