Ji-Yai Shin wint Womens’s British Open golftoernooi

Ji-Yai Shin heeft het RICOH Women’s British Open op haar naam geschreven. De Koreaanse spelers wist in de laatste ronde af te rekenen met twee speelsters uit Japan. Shin was haar laatste ronde begonnen vanaf de tweede positie op een totaal van -12. Hierdoor had de nummer-10 van de Rolex Rankings een slag achterstand op Yuri Fudoh die op dat moment de leider was.

Op de derde plaats stond Ai Miyazato, die eveneens uit Japan afkomstig is, op een totaal van -11. Dankzij zes birdies en geen bogey’s speelde de topspeelster van de Koreaanse LPGA Tour zich naar een totaal van -18. Fudoh, die samenspeelde met Shin, had hier geen antwoord op en zakte door een 71 weg naar de gedeelde derde plaats. Ook Miyazato kon geen druk uitoefenen en had 70 slagen nodig voor de Sunningdale Golf Club in Berkshire, goed voor de gedeelde 5de plaats (-13). Een Japanse zege is al sinds 1977 niet meer voorgekomen in een LPGA major, Miyzato of Fudoh hadden dus geschiedenis kunnen schrijven. De nummer een van de wereld, en de titelverdedigster deze week, eindigde op de gedeelde 7de plaats.

Lorena Ochoa kwam niet verder dan een 69 en verspeelde eigenlijk op zaterdag met een 71 al haar kansen op titelprolongatie. De 18 onder par van Shin was bijna een evenaring van het toernooirecord na 72-holes. Karen Stupples heeft dit record nog steeds in handen die in de editie van 2004 tot een totaal van -19 kwam. Shin won naast de grote cheque van $314.464 ook nog eens een uitnodiging voor het ADT Championship. Deze play offs worden aan het einde van het jaar gespeeld op de LPGA Tour en heeft een hoofdprijs van $1 miljoen voor de winnares. Einduitslag RICOH Women’s British Open: 1.Ji-Yai Shin -18 2.Yani Tsjeng -15 3.Eun-Hee Ji -14 3.Yuri Fudoh -14

Bron:Golf.nl

{mosgoogle}