In China heet Chapchai 6 slagen voorsprong

De Thai Chapchai Nirat heeft zijn voorsprong in het China’s TCL Classic  vrijdag alleen maar vergroot. Na het baanrecord op donderdag van 61 slagen wist hij op vrijdag rond te gaan in 66 slagen om daarmee bovenaan het scoreboard op 17-onder par te komen.  Op de Yalong Bay Golf Club in Sanya staan de Australiërs David Bransdon, Simon Nash en Adam Blyth, de Fransman Jean-Baptiste Gonnet en de Argentijn Rafael Echenique op 6 slagen afstand met 11-onder par.

“Ik was alleen maar bezig met één gedachte en dat was mijn bal op de fairway slaan.” Dit lukte Nirat aardig, hij wist na zijn eerste bogey een eagle en vijf birdies te maken in zijn ronde.

De Australiër Nash was onder de indruk van Nirat. “Hij speelt tot nu toe zeer goed golf als het weer zo blijft zou hij die voorsprong wel eens verder kunnen uitbouwen. De voorspelling is echter dat er in het weekend meer wind komt en dan kunnen de scores er wel eens heel anders uit komen te zien.”  De cut kwam op 139 slagen te liggen en dat is 5-onder par.