Honderd golfers op Schouws strand bij North Sea Beach golf

 "Het grote voordeel van strandgolf? Je kunt geen schade aanrichten. Maar het is fysiek wel zwaarder dan gewoon golfen." Dat zegt voorzitter van de fundraisecommissie van de Lionsclub Schouwen-Duiveland Olivier Verwest. Op initiatief van de serviceclub werd zaterdag in Renesse de derde editie van North Sea Beach Golf gehouden.

{mosgoogle}

De opbrengst van het evenement, dat honderd deelnemers telde, gaat naar het Zierikzeese filmhuis FiZi. Het is een bizar gezicht: golfbuggy's op het strand. Normaliter heeft de gemiddelde golfer een broertje dood aan de 'zandbak' op de reguliere golfbaan en nu komen de sporters uit heel Nederland naar één gigantische zandbak voor een spelletje golf over 18 holes. Het evenement is populair. Zo populair dat vorig jaar na afloop besloten werd de drempel voor de editie 2007 wat op te hogen. Verwest: ,,Vorig jaar kwamen er 150 mensen op af en dat was toch een beetje teveel van het goede. Je kreeg behoorlijke wachttijden bij de holes en dat is niet de bedoeling." Wat het evenement aantrekkelijk maakt is niet alleen dat het op het strand gespeeld wordt maar ook dat de deelnemers in teams van vier spelen.

Waarbij de beste slag vanaf een tee uitgangspunt is voor de volgende slag. ,,Dus minder goede spelers kunnen zich optrekken aan de betere spelers in het team"', legt Verwest uit. De regels van de vergunning zijn strikt. ,,Je moet verder uit de buurt blijven van de primaire duintjes, zeehonden niet verstoren en na afloop alles weer netjes opruimen."

De exacte opbrengst van het evenement is nog niet bekend. Verwest gaat uit van een bedrag van tussen de 7.500 en 10.000 euro.