Het Qingdao Golf Open

De Challenge Tour zal dit jaar voor het eerst van start gaan in China. Met ruim 500.000 dollar aan prijzengeld is dit het grootste toernooi van het jaar. Inder van Weerelt, Taco Remkes en Wil Besseling zijn natuurlijk van de partij. Het Qingdao Golf Open wordt gespeeld op de Qingdao Huashan Golf&Resort. Dit is een par-72 van 6541 meter lang. Het totale prijzengeld bedraagt deze week $500.000,-.

De winaar zal zondag naar huis gaan met ruim $80.000,-. Alleen de top-60 van de Challenge Tour is deze week aanwezig. De rest van het veld is samengesteld met spelers van de Chinese en Aziatische Tour.

Uit de top-10 van de Challenge Tour ranglijst op dit moment is alleen Seve Benson niet van de partij. Hij gokte op een derde overwinning in zweden afgelopen week waardoor hij direct kon promoveren naar de European Tour. Dit is hem helaas niet gelukt en hij zal pas komende week in Kazakstan in aktie komen. Wil Besseling en Taco Remkes zijn natuurlijk wel van de partij. Wil Besseling is dit jaar al een aantal keer dichtbij een tweede overwinning geweest. De komende twee weken is veel geld te verdienen voor de spelers. Dus kunnen er veel veranderingen optreden op de ranglijst. Inder van Weerelt zal komende weken zijn slag moeten slaan. Op dit moment staat hij op een gedeelde 38ste plaats op de ranglijst.

Alleen de top-20 zal aan het einde van dit jaar promoveren naar de European Tour. Taco Remkes is ook bezig aan een sterk seizoen. Met een overwinning en een aantal mooie klasseringen staat hij op de vierde plaats en lijkt een kaart voor de European Tour met niet meer te kunnen ontgaan. David Horsey is de hoogst geplaatste spelen van de Challenge Tour die deze week aanwezig is. Ook hij heeft al twee keer gewonnen dit jaar en kan rechtstreeks promoveren naar de European Tour als hij zijn derde overwinning weet te behalen.

{mosgoogle}