Golf Omega European Masters

Robert-Jan Derksen heeft niet goed gescoord in Zwitserland. In het Omega European Masters eindigde hij op de gedeelde 66e plaats met een score van +3. Derksen speelde de 4 ronden van het toernooi in 69, 70, 76 en 72 slagen. De Fransman Jean-Francois Lucquin won zijn eerste European Tour wedstrijd. In een spannende play-off tegen de jeugdige Rory McIlroy was het Lucquin die op de tweede hole met een birdie de overwinning pakte.

Lucquin begon de vierde en laatste dag van het toernooi op 4 slagen achterstand op McIlroy. Een ronde van 67 slagen en een ronde van 71 slagen door McIlroy zorgden ervoor dat de twee naast elkaar op het scoreboard kwamen te staan. De 19-jarige McIlroy had een van de jongste winnaars op de Europese Tour kunnen worden. Voor hem was het de bogey op hole 18e waardoor hij in de play-off kwam en daardoor ook later de wedstrijd verloor.

De in Frankrijk geboren 29-jarige Lucquin woont al een tijd in Zwitserland, in zijn speech dankte hij zijn coach: "Mijn coach vertelde dat als ik mijn routine zou kunnen vasthouden dat ik het toernooi wel eens zijn kunnen winnen, nou dat is wat ik gedaan hebt en zie het resultaat, ik ben hier natuurlijk hartstikke blij mee." Miguel Angel Jimenez eindigde in het toernooi op de gedeelde derde plaats, hij kwam net 1 slag te kort om ook in de play-off te komen. Fransman Christian Cevaer, Gary Orr en Julien Clement, die op een invite speelden, deelden samen met Jiminzez de derde plaats.

{mosgoogle}