Het KLM Open zal de komende jaren gespeeld worden op de baan van de Hilversumsche Golf Club

HILVERSUM – Het KLM Open zal de komende jaren gespeeld worden op de baan van de Hilversumsche Golf Club. De baan die al vele malen gastheer was voor het KLM Open is na een grondige renovatie weer klaar voor de elite golfers van Europa. De terugkeer van het KLM Open valt samen met het honderdjarig bestaan van de club.

Maandag 18 mei hebben de leden van de Hilversumsche Golf Club goedkeuring gegeven aan het plan om het KLM Open in 2010 naar hun baan te halen. Nadat de golfclub de baan drie jaar geleden heeft aangepast en verlengd, blijkt de conditie van de baan zodanig goed te zijn dat het verantwoord is om een Open te ontvangen. 'We zijn erg blij dat we volgend jaar dit mooie evenement tijdens onze centenary weer op onze baan kunnen ontvangen', aldus de voorzitter van de Hilversumsche Age Fluitman na de vergadering. 'Onze club heeft zich in het verleden ingezet om het KLM Open een goede baan te bieden. Nu de baan weer helemaal aan deze tijd is aangepast willen we graag de beste spelers hierop aan het werk zien.' Toernooidirecteur Daan Slooter was zeer verguld met het besluit van de leden van de Hilversumsche Golf Club. 'De Hilversumsche is op zoveel gebieden een perfecte Open baan, dat we ons erg gelukkig prijzen dat we de volgende jaren daar weer terecht kunnen. We hebben met de Kennemer laten zien wat voor een mooie linksbanen we hebben en nu gaan we naar een van de mooiste bosbanen van de hele Tour toe.'

De Hilversumsche, opgericht in 1910, is een van de mooiste banen van Nederland en behoort tot de beste vijftig banen van het continent. De baan is een typische bos- en heidebaan en was voor het laatst in 2005 decor voor het KLM Open, toen de jonge Spanjaard Gonzalo Fernandez-Castaño zijn eerste titel won. Het jaar daarvoor schreef Maarten Lafeber zich in de geschiedenisboeken. Voorheen wonnen o.a. Seve Ballesteros, Miguel Angel Jiménez, Lee Westwood en Flory van Donck op de baan van de Hilversumsche Golf Club. Het KLM Open is onderdeel van de European Tour, wordt ondersteund door de partners KLM, KPMG en ABN AMRO en georganiseerd door THIS IS GOLF. Titelverdediger is de Noord-Ier Darren Clarke, die Paul McGinley en Henrik Stenson in 2008 op de laatste dag van zich af wist te houden. Het KLM Open is een van de best bezochte meerdaagse sportevenementen van Nederland met een prijzengeld van 1,8 miljoen euro.