Golf Zuid-Afrikaanse Open

 De drie Nederlanders in het Zuid-Afrikaanse Open zijn na de eerste ronde terug te vinden in de achterhoede van het klassement. Op de door Jack Nicklaus ontworpen baan gaat Fabrizio Zanotti uit Paraguay aan de leiding. De omstandigheden zijn vergelijkbaar als in mijn geboorteland, alleen is het nu een stukje warmer daar’’aldus een gelukkig Zanotti die opende met een 64(-8).

Op de tweede plaats volgt de Zweed Oskar Henningsson met -7. Rory Sabbatini is gedeeld derde met -6, en Ernie Els gedeeld 11de met een degelijke 67. De drie jonge Nederlanders op de European Tour moeten morgen ‘laag’ gaan om er ook in het weekend bij te zijn. Voorlopig is Wil Besseling de hoogst genoteerde speler in het klassement na een openingsronde in 75 slagen.

Met vier birdies hield de rookie de schade beperkt, er stonden namelijk ook vijf bogey’s en één double bogey op zijn scorekaart. Taco Remkes, gepromoveerd dankzij zijn uitstekende resultaat op de Challenge Tour, had een slag meer nodig dan Besseling. Remkes haalde in de vorige twee toernooien de cut en zal morgen een goede ronde neer moeten zetten om dat weer te bewerkstelligen. Vooral in het begin van zijn ronde liep de Nederlander schade op met twee dubbel bogey’s in de eerste drie holes.

Remkes is met +4 terug te vinden op de gedeelde 134ste plaats. Inder van Weerelt, gepromoveerd dankzij de Qualifying School, speelde een rommelige ronde met drie birdies, twee dubbel bogey’s en drie bogey’s. Van Weerelt weet wat hij morgen moet doen met een 142ste plaats op het leaderboard na dag-1. Tussenstand na de eerste dag: 1.Fabrizio Zanotti -8 2.Oskar Henningsson -7 3.Keith Horne -6 3.Rory Sabbatini -6 11.Ernie Els -5 123.Wil Besseling +3 134.Taco Remkes +4 142.Inder van Weerelt +5

{mosgoogle}